Tula Toddler 》10

Processed with VSCO with a5 preset

CARRYYOURBABY en peuter en kleuter 😉 

Toen Annemijn nog maar een klein guppie was, ben ik al vrij snel begonnen met haar te dragen. Het is gewoon zo fijn om haar dichtbij mij te hebben en tegelijkertijd je handen vrij te hebben. Pluspuntje is dat je dus continu die fijne haartjes ruikt, dat is natuurlijk de echte reden dat ik haar zo graag draag. 

Ergonomische dragers of Draagdoeken

Ik heb zowel gedragen met doeken als met ergonomische dragers.

Zelf ben ik meer een type ”ergonomische drager” Ik vind de doeken gewoon echt teveel gedoe. En ik snap dat als je eenmaal weet hoe je ze snel kan knopen dit echt wel easy kan zijn. Maar dit paste gewoon minder bij mij.
Nu ze wat groter is, wordt dragen wel anders. Ze zit echt niet meer uren lang in de drager want dreumeslife = wereld ontdekken. En dat doen ze nou eenmaal liever met hun eigen beentjes dan bij mama op de rug.
Toch blijft de draagzak een uitkomst bij lange wandelingen of vanwege t feit dat koken met een dreumes aan je been gewoon niet werkt. Hop Annemijn op mn rug en we kunnen weer door. 

Processed with VSCO with a5 preset

Wat echt wel heel belangrijk is voor je kindje en voor je eigen rug is een goede ergonomische drager.
Maar hoe herken je deze?!

  • De drager moet ondersteuning geven van knieholte tot knieholte, dit wil zeggen dat de stof steun geeft tot de knieholtes maar niet verder dan dat. De onderbeentjes moeten vrij kunnen bewegen. Lekker kunnen wiebelen dus.
  • Ergonomische drager horen een soepel rugpaneel te hebben. Het lijfje van je kindje is, en met name in het begin, nog erg soepel. De drager hoort te ondersteunen maar niet te forceren. Daarom dus altijd een soepel rugpaneel.
  • Wat ik echt heel fijn vind aan de ergonomische dragers van Tula zijn de schouderbanden en de heupband. Deze kan je verstellen en zo is het gewicht van je kindje altijd evenredig verdeelt over je eigen lichaam.
  • Ik heb altijd en alleen gedragen met Tula. Met de dragers die ik had kon je je kindje niet naar voren dragen op de buik. Over het wel of niet naar voren dragen met je kindje zijn de meningen nogal verschillend. Zelf heb ik Annemijn altijd met het gezichtje naar mij toe gedragen. Als je je kindje van je af draagt geeft dit vaak een onnatuurlijke en verkeerde houding van de heupjes.

Tula Toddler Coast Beyond

Wij gebruiken nu de Tula Toddler en onze versie heet Coast Beyond. De drager komt van draagzak.nl en mochten wij in samenwerking met babymatters testen. Super fijn!
Onze drager is geschikt vanaf maat 86 en ze kan hier in zitten tot 26 kg. (HALLO! Ze weegt nu ruim 13kg.. Dan kunnen we dus nog wel even 🙂 )
Let daar dus wel goed op. Je kindje moet ten allen tijden op de juiste manier in de drager passen.

Naast het feit dat het belangrijk is om te kijken of je de juiste drager hebt als het gaat om het gewicht van kindje, zijn er nog meer dingen waar je goed op moet letten als je de drager eenmaal hebt.

  • Zorg dat je kindje in de zogeheten ”kikkerhouding” zit, de rug en de heupjes moeten goed worden ondersteunt. De knietjes opgetrokken en deze moeten hoger ziten dan de heupen.
  • Als je kindje nog erg klein is en dus geen goede rompbalans heeft is het belangijk dat je het nekje voldoende ondersteunt.
  • Belangrijk is dat je kindje ten allen tijde ruimte heeft om te ademen (duh), maar als je je kindje niet op de juiste manier draagt kan het zijn dat de ademweg niet goed of niet voldoende vrij is. Altijd voldoende ruimte houden tussen kin en borst.
  • Zodra je kindje zelfstandig kan zitten dan kan je naast buikdragen ook rugdragen.

Processed with VSCO with a5 preset

Onze ervaring

Oke, alle feitjes op een rijtje. Hoe is mijn ervaring met de Tula Toddler?!

Ik heb tot op heden ontzettend veel plezier van mijn Tula. Niet alleen ik geniet, Annemijn ook. Ze vindt het dragen echt heel fijn, ook nu ze zelf al een hele poos loopt.
Als ik met de drager aan komt lopen wil ze er vaak gelijk wel in. Hoe lang ze er in wil verschilt natuurlijk wel per moment haha.
Met koken is ze er vaak snel klaar mee want dan ziet ze weer van alles wat ze toch liever wil doen. Ik draag haar met koken ook alleen op mijn rug als ze heel dreinerig is en ik mijn handen nou eenmaal niet vrij heb voor haar.
Met lange wandelingen genieten we echt maximaal van de drager. We hebben laatst een mooie wandeling in de middag gemaakt en Annemijn vond het echt helemaal prima in de drager. Ze kon alles goed zien en genoot echt, en wij ook. Want we konden lekker van de asfaltweggetjes. Een ander voordeel van onze Tula Coast Beyond is het rugpand, de stof is ontzettend ademend, en niet helmaal dicht. Je kunt het vergelijken met een soort ”net” achtig stofje. Super fijn en daar om ook echt heel geschikt voor de wat warmere dagen en de vakanties!

Wij gaan nog heel lang van deze fijne draagzak genieten!

Heb je nog vragen over dragen of specifiek over de TULA dragers!? Laat het mij weten!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s