Mijn tweede verjaardag favorietjes 》6

ZO, ze is twee jaar. Het is niet te doen hoe snel de tijd gaat. Ik schreef er al wat over op Instagram en kreeg van veel moeders te horen dat zij het dus precies zo ervaren. De tijd glipt mij soms zo door de vingers. Nu is ook haar tweede verjaardag alweer voorbij. Er loopt nu dus officieel een peuter hier rond in huis.
Heerlijk hoor, hoe ze mij bewust kusjes komt brengen maar ook net zo hard weer NEE roept als ik haar wil knuffelen. Ze druk in de weer is met haar kleurboek en ze zichzelf voorleest uit een van haar boekjes.
Ze altijd mega blij is om mij weer te zien na een werkdag maar ook heel makkelijk doei mama roept als ik haar bij oma afzet.
Ik geniet elke dag van haar, het is niet altijd even makkelijk maar ik vind het lang niet meer zo’n gezoek als het eerste jaar met haar. En hoe dan ook komen we er samen wel uit, dat komt altijd weer goed.

Het was weer een hele voorbereiding die tweede verjaardag. Het voelde bijna net zo speciaal als haar eerste verjaardag. Wat ik nu bijzonder vond is dat ze het meer bewust heeft mee gemaakt. Ze snapt natuurlijk nog niet echt wat een verjaardag betekent maar ze weet wel heel erg goed dat die cadeaus en slingers voor haar waren. Ze riep dan ook de hele dag door; hiep hiep hoera, Annemijn jarig! Super lief!

Ik heb weer een lijstje gemaakt met mijn tweede verjaardags favorietjes. Gewoon omdat het best wel een zoektocht kan zijn wat je aan je kindje wil geven als hij of zij twee wordt.
Annemijn heeft behoorlijk wat cadeaus gekregen, ze is van beide kanten het enige kleinkind hahaha.. Iedereen heeft zich dus behoorlijk uitgeleefd. Super lief!

1. IKEA keukentje maar dan anders

Via Marktplaats kocht ik een IKEA Duktig keukentje en knapte deze zelf op. Heel eerlijk? Ik heb het wel een beetje onderschat. Ik ben er behoorlijk lang mee bezig geweest haha.
Ik dacht; dit doe ik wel even maar het was toch best een werkje.
Af en toe heb ik via stories gedeeld dat ik het keukentje aan het opknappen was en heb er best wat vragen over gekregen. Ik zal dus nog een blog schrijven over hoe ik het keukentje precies heb opgeknapt en waar ik alle accessories vandaan heb.
Annemijn heeft er nu al zoveel plezier aan, ze kan er echt een hele poos mee spelen, echt tof om die fantasie van haar te zien!

Processed with VSCO with a5 preset

2. Veloretti loopfiets

Van mijn ouders kreeg ze deze mooie loopfiets. Ik ben al lang fan van deze mooie fietsjes. Ik mocht er onlangs eentje weg geven en heb deze gedoneerd aan het WKZ, het ziekenhuis waar ik tot voor kort met heel veel liefde en plezier heb gewerkt.
We zijn al druk aan het oefenen want het vraagt wel wat van haar evenwicht. Maar dat lijkt mij juist goed als ze ooit echt moet leren fietsen. En wat issie mooi he, het staat ook nog eens heel fijn in je interieur haha.

Processed with VSCO with a5 preset
Veloretti loopfiets

3. Boekjes

Dit is dus wel echt altijd een hit he. Annemijn houdt dus echt van boekjes. Ze pakt ze regelmatig zelf en leest zichzelf dan voor maar ze vindt het ook heerlijk om voorgelezen te worden. Deze drie boekjes kreeg ze voor haar verjaardag en zijn echt super tof!
1. Ssst! de tijger slaapt – Britta Teckentrup
2. Kikker is Kikker – Max Velthuis
3. Rupsje Nooitgenoeg – Eric Carle
Ik kan mij dat laatst boekje zelf ook nog goed herinneren van vroeger, ik vond het toch zo apart dat die rups zoveel kon eten. Leuk om dit nu weer aan mijn eigen meisje voor te lezen.

2A2D39CC-FEC6-4E4B-9274-7B05E1C01076.JPG

4. Tasje

Ooooh my, mijn lieve oma! Zij maakte dus dit tasje voor Annemijn en hoe schattig is dit. Er zit zelfs nog een klein portemonneetje in. Te cute! Kan ze deze over een paar jaar mooi meenemen naar de kerk, zo lief!
Persoonlijk vind ik het ook echt een hele mooie herinnering voor later, iets wat met de hand gemaakt is én met heel veel liefde door mijn lieve oma. Zo mooi!

Processed with VSCO with a5 preset

5. Kleurpotloden

Dikke potloden met ergonomische grip van Dille & Kamille. Ze hebben ze in diverse kleurtjes en zijn super handig. Vanwege het model kan Annemijn ze goed vastpakken en leert ze op deze manier goed die welbekende pincetgreep. Ook zijn het potloden op basis van was. Erg handig om ook weer schoon te maken, want geloof mij, haar gezichtje is naast het kleurboek ook erg interessant om te beschilderen. (het potje is ook van Dille & Kamille en is stoot en val proof)

Processed with VSCO with a5 preset
Potloden Dille & Kamile

6. Holztiger dieren

Annemijn kreeg met Sinterklaas haar eerst paar diertjes. Sindsdien verzamelen we ze. De diertjes van Holztiger zijn van een Duits merk. Ze zijn met de hand gemaakt uit duurzaam esdoornhout en daarna geschilderd an afgelakt met een verf op waterbasis. Omdat de diertjes vrij groot zijn, zijn ze makkelijk vast te houden.
Ze zijn best prijzig maar daarom zijn ze juist perfect om te sparen! Voor haar verjaardag kreeg ze de beer, de uil en de eend. Ze speelt er echt vaak mee en benoemt de namen van de dieren ook regelmatig. Eindeloos speelplezier. Nouja, eindeloos niet helemaal, het blijft toch een peuter met een korte spanningsboog, maar leuk vindt ze het wel!

Processed with VSCO with a5 preset
Diertjes Holztiger

7. Poppenbuggy

Annemijn is echt een poppenmoedertje. Ze kreeg voor haar eerste verjaardag een opgeknapte poppenwagen van ons. Een super leuk ding maar best wel zwaar om te duwen en niet heel erg flexibel. Ik schreef er in mijn andere blog over –> Mijn eerste verjaardagfavorietjes 》3
Wij wonen in een straat met veel jonge gezinnen en een speeltuin voor de deur. Er staan daar dus regelmatig kinderwagens, loopfietsjes en ook van deze poppenbuggy’s. Ze vond dat echt leuk en ”leende” regelmatig even een buggy van een ander kindje om er vervolgens trots mee rond te lopen. *smelt* Ik bestelde dus een eigen buggy voor Annemijn. Ik houd persoonlijk niet van die felle schreeuwerige kleurtjes en kwam na een kleine online zoektocht de perfecte buggy tegen. Hij is van het Zweedse merk Skrallan en heeft een leuk patroontje met luchtballonnen.

https://www.mevrouwaardbei.nl/en/skrallan-doll-buggy-hot-air-balloon-copy-91482575.html

8. Duplo

Altijd een succes! Bij beide oma’s speelt ze veel met de duplo. Ze kan zich er echt een hele poos mee vermaken, zo leuk om te zien. Ze bouwt van alles en rijdt druk rond met de autootjes. Ze heeft nu ook wel echt de leeftijd om er mee te spelen. Ik vond haar er een half jaar terug denk ik nog iets te jong voor. Maar dat zal ook weer per kind verschillen natuurlijk!

Processed with VSCO with a5 preset

9. Numatic Little Hetty stofzuiger

Oke, normaal gesproken ben ik niet zo van plastic speelgoed. Dat weet iedereen die mij een beetje kent ook wel. Maar dit cadeau is dus wel iets wat ik echt heel erg leuk vind haha! Het is een mini stofzuiger, zooooo cute! En hij werkt dus echt he, hij zuigt stof en kruimeltjes op en dat komt dan in een bakje welke je handig kunt legen.
Annemijn wil altijd helpen met stofzuigen en schoonmaken (hopelijk denkt ze er over 10 jaar nog zo over..), dus kwamen mijn broertje en schoonzusje met dit geniale cadeau.
En hoe leuk is dit! Ze loopt er mee door het hele huis! Echt een succes!

Processed with VSCO with a5 preset
Little Hetty

10. Magic water book

Ik had hier nog nooit van gehoord maar wat een tof idee! Deze (en nog meer cadeaus, haha) kreeg ze van mijn schoonouders. Het is een kleurboek maar dan net even anders. De pen die er bij zit vul je met water. Vervolgens kan de pen gebruikt worden en kunnen de kleurplaten ingekleurd worden. Super handig als je een kind hebt die behalve in het boek ook graag op de kast en de vloer kleurt.. Deze pen werkt dus alleen in dit boek en nergens anders, suuuper handig. Op het moment dat de kleur opdroogt verdwijnt de tekening ook weer, het kan dus eindeloos worden gebruikt.
(ook handig voor op vakantie in de auto of het vliegtuig)

Processed with VSCO with a5 preset

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s