Lillydoo luiers 》5

Luiers, ik denk soms wel eens als ik haar luier verschoon, hoe vaak heb ik dit nou al gedaan in haar korte leventje. VAAK. Overdag, ’s nachts, in de auto, in het vliegtuig, in een camper, op het strand. Nou ik kan nog wel even door gaan. Je wordt er gewoon handiger in. Al is dat de laatste tijd ook wel steeds meer een uitdaging. Want mijn actieve dreumes ligt niet graag stil, en al helemaal niet als het tijd is om haar luier te verschonen. Het is alsof je een sumo worstel wedstrijd aan het doen bent, maar dan met je eigen kind. Breath in breath out en 10.000 x tot 10 tellen helpt, soms dan.. Een filmpje van Peppa Big helpt altijd, dus ik kies dan toch vaak voor dat laatste ondanks dat ik die big soms niet meer kan horen #momlife.

Processed with VSCO with a5 preset

Toen ik zwanger was van Annemijn kocht ik automatisch luiers van pampers. Toch het meest bekende merk voor mij en in het ziekenhuis gebruiken wij deze ook dus ik dacht, helemaal prima.
Ik merkte al snel dat deze luiers niet mijn favoriet waren. Ze lekten bij Annemijn vaak door en dat vond ik eigenlijk het grootste probleem. Je betaald er redelijk wat voor en dan wil ik gewoon luiers waar ik niet 10x per dag haar rompers bij hoef te verwisselen. Want als nieuwbakken moeder ben je al druk genoeg. Nu denk ik wel eens, waar was ik toen toch zo druk mee, een dreumes, dat vind ik pas druk, maar dat terzijde.

Op aanraden van een paar andere moeders ben ik toen overgestapt op luiers van Kruidvat eigen merk. Het scheelde ook in de prijs, al vind ik dat persoonlijk niet heel erg belangrijk, zo lang ze goed hun werk doen, Annemijn haar huidje er tegen kan en ik tevreden ben is het goed.
We hebben deze luiers een lange tijd gebruikt en waren erg tevreden. Ik kan mij eigenlijk niet herinneren dat Annemijn is doorgelekt met deze luiers, volgens mij ging dat echt altijd wel goed!
Maar dan haar huidje.. Annemijn krabt al vanaf de geboorte heel veel (we hebben haar onlangs al eens laten testen op allegieen maar daar kwamen geen gekke dingen uit). Ze heeft daarbij geen zichtbare of voelbare uitslag, ze krabt gewoon. Haar huid kleurt overigens wel snel rood. Met name op haar buikje en het gebiedje rondom haar luier.
Ik heb ook een gevoelige huid dus Annemijn kan dat natuurlijk ook heel goed van mij hebben.
Op dat moment ben ik mij ook af gaan vragen of we wel de juiste luiers voor haar hadden. Ik vond het zo sneu dat ze altijd zo aan het krabben was.
Ik ben zelf op internet gaan zoeken naar soorten luiers, dit kan je eigenlijk beter niet doen want je komt er echt in om! Maar een andere optie zag ik ook niet echt, ik bedoel, ik denk niet dat de bieb een boek heeft over soorten luiers haha. Misschien ook wel hoor, laat het mij dan even weten he!

Via een andere moeder die ik heb leren kennen op Instagram kwam ik uit bij de luiers van Lillydoo. Haar kindje had ook een gevoelig huidje en zij was erg tevreden.
Ik heb mij er toen op ingelezen en was eigenlijk vrij snel enthousiast. Afgelopen december zijn we begonnen met de luiers van Lillydoo en we gebruiken ze nog steeds!

Processed with VSCO with a5 preset

Wat vind ik er zo fijn aan?

Zacht

De luiers van lillydoo zijn echt een stuk zachter dan bijvoorbeeld de kruidvat luiers. Het plastic gevoel gehalte is echt een stuk minder is mijn mening. Ook ruik je veel minder die plastic geur aan deze luier dan een andere wegwerpluier. Niet dat het mij uitmaakt hoe een SCHONE luier ruikt, maar het zegt mij wel wat over de materialen die er wel of niet gebruikt worden natuurlijk.

Geen parfums en lotions

De luiers van lilydoo zijn echt 100% vrij van parabenen, PEG-emulgatoren, parfums en lotions. Iets waar het huidje van Annemijn dus echt niet goed tegen kan.
Houd wel in gedachten dat de luier niet 100% ecologisch of biologisch afbreekbaar is. Het blijven wel wegwerpluiers. De luiers bestaan gedeeltelijk uit afbreekbare stoffen en materialen. De luiers bevatten bijvoorbeeld cellulose die afkomstig is uit FSC-gecertificeerde bossen en dus afbreekbaar is.

Allergievriendelijk

Hier boven heb ik er eigenlijk ook al wat over geschreven maar ik wil toch nog even benadrukken dat de luiers echt allergievriendelijk zijn. Dit wordt ook intensief getest door Lillydoor. Hohenstein voert deze tests uit mocht je dit interessant vinden.

Online te bestellen

Een hele fijne bijkomstigheid is, is dat je ze dus gewoon online kunt bestellen. Zo easy! Je kiest je maat, kleur/patroontjes, en datum van bezorging. Het systeem werkt ook heel handig. Je kan namelijk per maand zelf je bezorgdatum instellen als je dit wilt. Dit hoeft niet perse, je kan de datum ook gewoon op een vaste dag laten staan. Maximaal 5 dagen voor de volgende levering kan je je box met luiers aanpassen of stop zetten.

Thuis bezorgd

Het eeuwige gezeul met luiers is echt verleden tijd en dat is zo fijn! De luiers worden namelijk gewoon gratis thuis afgeleverd in een grote doos.
Mocht je kleintje nou gegroeid zijn in de tussentijd, dan kan je het restant met luiers terug sturen en omruilen voor een maatje groter.

Designs

In mijn ogen echt onbelangrijk maar leuk is het wel! De luiers hebben dus allemaal leuke printjes en deze kan je ook zelf kiezen tijdens het bestelproces. Je kan per maandbox maximaal 3 printjes kiezen.
Vanaf maat 6 heb je geen keuze meer tussen de verschillende printjes en komt er gewoon 1 standaard print mee in de doos.

Extraatjes

Als je maandelijk een luierbox van Lillydoo ontvangt kan je op een gegeven moment ook wat extraatjes verwachten. Super leuk! Lillydoorluiersdoekjes, een box voor de helft van de prijs, een exclusieve houten box waar je van alles in kunt opbergen, je luiers bijvoorbeeld haha.

Processed with VSCO with a5 preset

Wat ik daarnaast nog wel even wil benoemen is de prijs. Want die hoort niet perse thuis in het bovenstaande rijtje. Ik ben per maand wel echt meer geld kwijt dan dat ik kwijt was aan de luiers van de Kruidvat. Daar kocht ik vaak voor 25,- 2 maxipacks en hier konden we dan bijna een maand mee doen. Een Lillydoo maandbox kost mij 54,-. Daarnaast natuurlijk de luiersdoekjes. Ik gebruik niet de doekjes van Lillydoo, deze vind ik niet heel fijn, ik krijg met name bij haar poepluiers niet altijd alles goed weg met deze doekjes, ze voelen wat ‘’droger’’ aan waardoor ik het gevoel heb dat ik soms juist harder moest boenen.
Ik gebruik voor Annemijn de sensitive doekjes van pampers. Ik heb ook de waterwipes van Kruidvat gebruikt maar deze voelden ook weer ‘’droger’’ aan. Ik ben mij er van bewust dat in deze doekjes wel meer schadelijke ingredienten zitten dan bijv de waterwipes of de doekjes van Lillydoo.
Toch werken deze doekjes het beste voor Annemijn, dat is natuurlijk ook voor ieder kindje verschillend.

Conclusie: wij gaan door met de luiers van Lillydoo. Het allerbelangrijkste is dat Annemijn echt minder krabt sinds wij zijn overgestapt op luiers van Lillydoor. Ze krabt nog steeds wel hoor, het is niet helemaal over. Maar toch krabt ze zichtbaar echt minder sinds het gebruik en dat is echt fijn om te zien!

Mochten jullie nou ook ervaring hebben met Lillydoo, laat het mij weten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s