Mijn eerste verjaardagfavorietjes 》3

Het is alweer even geleden, haar eerste verjaardag Soms kan ik het niet bevatten dat de tijd zo ontzettend snel gegaan is. Ik weet, heel erg cliché maar het is gewoon zo. Met 36 weken kwam zij iets te vroeg ter wereld en werden wij papa en mama. Wat is dat jaar omgevlogen en wat maakt ze een prachtige ontwikkeling door! Ik vond haar eerste verjaardag dan ook echt een dingetje. Zelf heb je constant flashbacks naar de bevalling en de tijd daaromheen. Heel fijn ook om sommige dingen weer her te beleven. Wat hebben we een prachtig eerste jaar gekregen met ons meisje. Ik schreef hier over dat eerste jaar. 
Ik was best wel zoekende naar geschikte cadeaus voor Annemijn. Ik wilde iets geven waar ze écht en het liefst voor lange tijd iets aan zou hebben.
Nu krijg ik zelf via Instagram regelmatig de vraag wat ik Annemijn op haar eerste verjaardag gegeven heb. En ik snap het, want ik vond het zelf ook lastig en heb ook andere mama’s om advies en tips gevraagd! Daarom deel ik graag met jullie wat wij Annemijn hebben gegeven, gewoon omdat delen leuk is toch? En misschien kan je er wat inspiriatie opdoen voor de eerste verjaardag van je eigen baby, of nichtje, neefje, kleinkind.

1. Blokken

Annemijn kreeg van familie van ons houten blokken. Er zitten wel 100 stukken in een doos dus je kindje kan echt eindeloos bouwen en stapelen. De blokken zijn allemaal verschillend van formaat en kleur, extra leerzaam voor je kleine dreumes. De naam zegt het al; ze zijn van hout. Lekker duurzaam en gaan dus lang mee, ook een fijn feitje!
Daarnaast heeft ze ook kartonnen stapelblokken. Hier speelt ze net zoveel mee als haar houten blokken, je kunt ze trouwens ook gewoon combineren, iets wat hier vaak gebeurd. Een voordeel van kartonnen blokken? Ze zijn lekker licht en dus makkelijk stapelbaar, ook kan ze zich niet bezeren als de stapel omvalt.

Processed with VSCO with a5 preset
Kartonnen Stapelblokken Vilac

2. Poppenwagen

Rond de eerste verjaardag kan je kindje zijn of haar eerste stapjes gaan zetten. Annemijn liep met 14 maanden. Toen ze deze poppenwagen kreeg kon ze nog niet lopen. Desondanks wel een heel tof cadeau! Ik heb deze poppenwagen zelf opgeknapt. Hij was hout met een wat schreeuwerig roze printje. Dit soort poppenwagentjes staan vaak wel bij kringloopwinkels of op marktplaats. Je kan natuurlijk ook gewoon een poppenwagen zelf aanschaffen, er zijn er genoeg te vinden online!

Processed with VSCO with a5 preset
Houten poppenwagen

3. Pop

Annemijn is echt een poppenmeisje. Ze speelde bij haar beide opa en oma’s altijd met de hele poppenfamilie. Toen had ze zelf nog geen pop dus het kwam niet doordat wij haar er al een hadden gegeven. Toch had ze het helemaal ontdekt en werden die poppen altijd plat geknuffeld. (en ook net zo hard weer aan de kant gesmeten hoor als ze t zat was, ze blijft toch een kind he). Ze kreeg dus van familie ook een pop op haar eerste verjaardag en oh wat was ze blij!

4. Boeken

Dit cadeau kan eigenlijk altijd he. Dus ook met haar eerste verjaardag kreeg ze weer heel wat boeken. Ik ben fan van de al jaren bestaande prentenboekjes. Annie M.G. Schmidt en Dick Bruna zijn hier erg favoriet! Maar ook Max Lucado (Christelijk genre) schrijft echt prachtige boeken met indrukwekkende illustraties. Ook kijken we graag naar de illustraties van Fiep Westendorp, want Jip en Janneke mag natuurlijk in geen enkel huis ontbreken. Daarnaast zijn de boeken van Richard Scarry hier ook echt favoriet! Deze boeken zijn ook al heel wat jaren oud. Annemijn kan hier echt heel lang in bladeren en het is super leerzaam! Sinds ze ruim 1.5 jaar was kreeg ze steeds meer interesse in de boekjes van Scarry, echt tof!

Processed with VSCO with a5 preset

5. Loopfietsje

Het duurde wel even voordat Annemijn er veel gebruik van maakte. Toen ze net 1 was lukte het haar nog niet goed om op het fietsje rond te rijden. Ze wist niet zo heel goed wat ze er mee moest doen en eerlijk gezegd vond ze het ook niet zo leuk.
Toen ze 1.5 was ging dat stukken beter. Ze begon het fietsje steeds vaker uit zichzelf te pakken en genoot er ook van. Nu gebruikt ze de fiets echt heel vaak, en zowel binnen als buiten!

Processed with VSCO with a5 preset
Loopfiets Pukylino

6. Stapeltoren

Heel simpel maar echt eindeloos speelplezier. Annemijn kan super geconcentreerd spelen met haar stapeltoren. Deze leukerd is van de Hema. Ook is het erg goed voor de motoriek. En ohja; het staat niet super lelijk in je woonkamer. Fijn pluspuntje!

Processed with VSCO with a5 preset
Houten Stapeltoren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s