Hoera!? 1 jaar mama zijn! 》2

Hoera!? Ik mag alweer 1 jaar mama zijn van onze lieve meid. Het is wel hoera met een ! en een ? natuurlijk. Want eerlijk is (h)eerlijk, moeder zijn is geweldig en het mooiste wat je ooit kan overkomen, maar soms is het zwaar en niet altijd zo leuk.

Happy first birthday!

Het eerste jaar is omgevlogen, ja, iedereen verteld het je; ga genieten van die babytijd want ze zijn zo groot.
Ik knip momenteel twee keer met mijn ogen en mijn kleine friemel is veranderd in een heuse dreumes met een, ja behoorlijk, eigen pittig karakter. Ze kruipt op een behoorlijk tempo door de kamer heen en stapt al netjes langs de bank, het gaat niet lang meer duren of ze gaat lopen, en meid doe alles maar lekker op je eigen tempo!
Kijkend naar haar, bedenk ik; wat is er toch allemaal gebeurd het afgelopen jaar. Opeens verander je van vrouw in een moeder. Uitgekozen om te zorgen voor een kleine frummel die je al 9 maanden denkt te kennen maar eigenlijk nog compleet moet uitvinden.
Van een eerste kraamweek, haar doop, haar eerste hapjes, woordjes, tot haar eerste verjaardag. Alles wat ik er van had verwacht en nog zoveel mooier.Maar ook op sommige fronten zoveel lastiger en moeilijker dan ik had verwacht!
Het enorme verantwoordelijkheisgevoel, 1.5 jaar gebroken nachten (daar zal ik nog eens over schrijven, en ook hoe we dat nu eindelijk achter ons hebben kunnen laten) het leven op een andere manier gaan zien en opeens dingen KEI hard waarderen. Zoals even lekker douchen (inclusief je haar wassen met shampoo en als je geluk hebt ook nog met cremespoeling) of alleen de stad in, om gewoon een kopje koffie te drinken.
Voordat guppie er was, was tijd voor jezelf echt heel erg normaal, je had je werk, afspraken met vriendinnen en je deed gewoon waar je zelf zin in had op welk moment dan ook. Maar sinds een klein schattig meisje ons leven is ingedenderd is alles veranderd. Planning is the key!
Hier moest ik eerlijk gezegd wel even aan wennen, want ja met een baby gaat het leven gewoon door, toch?
Nou nee, want net als jij lekker naar de stad wilt; poepexplosie of baby wil niks anders dan aan je plakken. Soms was de draagdoek dan de redding maar ook niet altijd. En ja, dan moet je je aanpassen.. Iets wat ik, met name in het begin, erg moeilijk vond.
Ik heb nu geleerd te plannen, soort van he, want plannen met een baby is ook niet altijd mogelijk.  Wel word het makkelijker naarmate ze ouder wordt, tenminste dat is mijn mening. Ze is wat flexibeler en daardoor ik ook. Ze is niet meteen van slag als ik van haar ”ritme” afwijk. Al blijft ze een gevoelig meisje. Heeft ze van haar moeder..

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s